gopeking.net

IFK Norrköping, kärlek och politik sedan 4 april 1998

Det är en del av spelet att orka kriga sig igenom dåliga stunder

kimsilander
2014-10-11
Nyheter

Isaac Thelin om talangutvecklingen, manager Janne Andersson, att alltid har sett sig som att vara steget efter och att ta sig igneom dåliga stunder.

_G6Z0689

När IFK värvade Isaac Kise Thelin från Karlsunds IF så kanske inte många trodde att han två år senare skulle vara en nyckelspelare i IFK.

I fjol spelade han tillsammans med Christoffer Nyman efter att Imad Khalili och Gunnar Heidar Thorvaldsson lämnade för andra klubbar efter sommaruppehållet.

Samarbetet ifjol ledde idag till ett fulländat anfallspar.
Isaac med sin längd, pondus och tyngd med Nymans löpande och slit.
I år har han verkligen fått sitt genombrott, efter att Emir Kujovics skada kom i första matchen mot Häcken har Thelin fått tagit hans plats, och frågan är om Kujovic kan ta tillbaks den efter sin skada?

Men det är ett annorlunda IFK idag än vad vi fick se från förra säsongen.
Hela fem egna produkter i startelvan de senaste matcherna, Christopher Telo, David Nilsson, Christoffer Nyman, Alexander Fransson och Linus Whalqvist.
Den sistnämnda har imponerat på Isaac Thelin.
En jätteduktig spelare. Ung men spelar moget. En stor talang. Han kommer att bli bra. Han är redan bra, säger Thelin till Sportbladet.se

Ungdomssatsningen hyllar han också, han menar att Janne Andersson ger de unga chansen.
Det måste bero på bra ungdomstränare. Sedan vågar man släppa fram de också. Det är viktigt för staden och publiken. Och vi har ännu fler på gång

När han var yngre insåg han inte sin kapacitet i sin stora kropp, att han kunde använda till sin fördel. Idag har sin stora styrka i att ta emot boll, trycka bort motståndare och behålla den.
Jag var en annan spelare när jag var yngre. Jag var lång men inte så ¬jättestark. Det var mer teknik då. Nu har jag börjat använda min kropp mer. Då visste jag knappt att jag var lång.

Han såg sig att alltid vara steget efter när han var yngre men istället för att det ska vara till någon nackdel har han nu tagit det till sig och lärt sig hur han ska hantera det.
Att inte stressa upp sig när man tittar på andra som tar steget tidigare. Det är lätt att tro att det är över för att man inte kommer med till ett landslag. Det gäller att lyssna på de som vet att det inte är kört. Lyssnar man noga och jobbar hårt så går det ändå. Jag känner många som har sagt att ”Jag hade varit där och där om jag fortsatt”. Men man kan inte riktigt säga så heller. Har man gett upp, har man gett upp. Det är en del av spelet att orka kriga sig igenom dåliga stunder, det är en del av spelet att ha tålamod, säger han.
Och det kanske är just det, att kriga sig igenom dåliga stunder som har gjort att Thelin idag har vuxit upp till en nyckelspelare i dagens IFK.

Hans kontrakt med IFK går ut efter säsongen och rykten har placerat honom i IFK Göteborg, att en flytt till västkusten till sommaren skulle vara aktuellt vill Isaac inte uttala sig om men menar att Göteborg är en storklubb och med respekt till IFK, lagkamrater och fans vill han inte vill ge några fleruttalanden.