gopeking.net

IFK Norrköping, kärlek och politik sedan 4 april 1998

Inför GIF Sundsvall

Herman22
2015-09-20
Nyheter

Norrköping tar emot nykomlingen GIF Sundsvall idag söndag med förhoppningar om att ta ytterligare tre poäng. Detta är match ett av tre den närmsta veckan som troligtvis kommer att ha stor inverkan på den allsvenska tabellen.

IFK Norrköping

IFK kommer till spel idag med både Christopher Telo samt Gentrit Citaku tillbaka i truppen efter skadebekymmer och det är enbart Andreas Hadenius (stukad fot) som är indisponibel. Telo gjorde comeback i U-21 mot Malmö i onsdags efter ca 7 veckors frånvaro och ses som ett bra tillskott i truppen nu inför den kommande sluttampen av Allsvenskan. Om denne spelskickliga ytterback startar direkt låter jag dock vara osagt med tanke på den närmsta tidens intensiva spelschema samt att ersättaren Nikola Tkalcic har gjort ett gott arbete under dennes frånvaro. Norrköping anländer till dagens match med form och har på dem senaste matcherna tagit 13 av 15 möjliga poäng. Detta trots att endast en av dessa fem matcher har spelats på Nya Parken, vilket dock vittnar om att IFK är ett väldigt starkt lag på bortaplan. Till dagens match vittnas det varken om några större förändringar från Norrköpings sida gällande laguppställning( förutom Telos vara eller inte vara) samt spelmodell. Laget känns oerhört tryggt med sin konsekventa uppbyggnadsfas från målvakt till forwards och intervjuer med både spelare och tränare vittnar om ett gott självförtroende. En förhoppning är att spelarna redan från matchstart tar kommandot över matchen och styr över både tempo och bollinnehav. Vi har i år varit väldigt skickliga på att få matchbilden till det man strävat efter och via detta kunna spela ut sitt register. Ett bra exempel på detta är senast i Kalmar där man redan från start i första halvlek började vinna andrabollar och ha ett stort lugn bakifrån vilket ledde till att IFK kunde etablera spel högt upp på motståndarnas planhalva. Lyckas man detta, bör chanserna till vinst vara ganska så stora.

.

 

GIF Sundsvall

Sundsvall anländer till nya Parken med en förlust i bagaget på hemmaplan mot jumbon Åtvidaberg. Detta var en missräkning från giffarnas sida och revanschlustan bör vara stor i eftermiddag. Sundsvall har i år varit ett betydligt bättre lag på bortaplan sett till antalet inspelade poäng, men enligt statistiken kan detta ses vara lite turligt eftersom laget egentligen skapar mer målchanser på Norrporten. Så även om poängen inte ramlat in i den takt som deras supportrar har hoppats på via hemmaspelet, så bör detta över tid kunna förändras till det mer positiva. Nykomlingen har annars under säsongen visat upp ett trevligt passningsspel på marken som varierats med längre bollar mot deras både snabba och tuffa forwards. Pa Dibba och gamle IFK bekantingen Spethim Hasani bildar ihop en dynamisk duo som både är starka i djupled och luften. Detta är något IFK bör se upp med tillsammans med deras breda kantspel som ska generera många inlägg. På det centrala mittfältet lär dessutom Lars Gerson återfinnas, en fysiskt stark mittfältare med god högerfot som säkerligen kommer tas väl hand om utav Daniel Sjölund och Alexander Fransson. En av deras främsta anfallsvapen och uppspelsfötter försvann dock under sommaren till Vålerengen i Norge, nämligen högerbacken Robert Lundström. Dennes frånvaro lär synas i och med att han tog ett väldigt stort ansvar för Sundsvall i deras anfallsuppbyggnad. Ännu ett typiskt drag för Sundsvall är att dem likt IFK Norrköping har med sin 4-4-2 uppställning funnit både god kontinuitet i spelmodell samt möjligheten till ett varierat passningsspel. Detta är något som Janne Andersson säkerligen är förberedd på och har flera idéer för att sätta stopp för.

Korta fakta inför match:

Det är 8039 sålda biljetter enligt officiella hemsidan.

Se till att i förväg veta vilken ingång du ska ta till respektive läktare eftersom föreningen har nya direktiv för att förhindra onödiga köer.

Matchen går även att bevittna via Cmore Fotboll.

Tips:

Jag tror IFK vinner med 3-1.