gopeking.net

IFK Norrköping, kärlek och politik sedan 4 april 1998

Intervju med Henrik Castegren

Herman22
2017-02-07
Nyheter

Under tidig försäsong försvann Tessfaldet Tekie till Belgien och KAA Gent, samtidigt som både Eric Smith och Andreas Blomqvist dragits med skadeproblem. Detta har öppnat dörren för Henrik Castegren, den mångsidige egenprodukten som nu startat i två av tre försäsongsmatcher. Gopeking tog ett kort snack med Henrik, där han pratade om sin ungdomstid hos kamraterna och var han ser sig själv på planen. 

Hur länge har du spelat i IFK?

Jag började spela när jag va 5, så i sommar så blir det 16 år, varav 2 har varit i Sylvia på lån 2014/15.

Du kom fram i ett talangfullt lag och generation. Hur var det att komma fram ur en generation när man inte är någon av de medialt största löftena?

Ja det har jag. Jag är ju från p96 gänget som höll ihop ett bra tag tillsammans och ser man bara från den truppen så är det 5 stycken som på ett eller annat sätt tagit sig upp i A-truppen. Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål, Erik Lindell, Gentrit Citaku och sedan jag. Jag har alltid varit i skuggan av dem’ ’största talangerna’’ i min årskull och generation. Det varit en motivations källa, liksom kan dem, kan jag. Jag har aldrig känt att det har varit negativt att inte synas eller pratas om utan jag har kört mitt race och hoppas kunna synas för det jag presterar nu som alla andra!

Idag

Vilken position ser du dig ha störst potential i?

Det är något som är en del av mina kvaliteter att jag känner mig bekväm i många positioner, att jag kan konkurrera på många positioner. Men jag tror att jag kommer till bäst centralt. Spelar faktiskt ingen roll om det är som mittback eller innermittfältare. men i sättet som vi spelar så passar högerback mig ganska bra med. Jag känner att jag har mycket att ge på många positioner.

Vilka skillnader ser du mellan Jens och Janne?

Det är jätte svårt att säga. Ser man fotbollsmässigt så är dem ganska lika i sättet att se på fotboll. Det är klart att alla är olika men jag tror att IFK valde Jens för just den anledningen att han kunde bygga vidare på det som redan finns. Jag tror inte att positionen har ändrats, jag tror jag konkurrerar över samma plats som innan. Men jag känner att jag verkligen konkurrerar och ser fram emot säsongen som kommer för jag känner att jag har mycket att ge.

Hur väger du bra träningsmiljö mot speltid?

Det är en intressant fråga och det är väldigt beroende av vem spelaren är. Ser man till mig för ett, två år sedan så värderade jag träningsmiljön som var i IFK extremt högt. Jag fick vara den som tog lärdom och sedan fick jag vara en ledare i Sylvia vilket för mig var väldigt lärorikt. Idag är det skillnad, jag behöver få spela, på en hög nivå bygga upp erfarenheter osv. och jag ska göra mitt bästa för att det ska bli här i IFK. Men jag har lärt mig extremt mycket av den träningsmiljön vi har här.

Enligt IFK:s hemsida gillar du serier, vilken är din favorit?

Jag har kollat så extremt mycket serier så det är väldigt många att välja emellan. Jag väljer två stycken, Suits & House of Cards, allt för Kevin Spacey.

Vem umgås du främst med i laget?

Det är en otroligt bra grupp människor och många som passar med varandra. Men jag umgås nog mest med Hadenius.

Finns det någon fun fact om Henrik Castegren?

Haha. Svårt att säga om sig själv, har ingen att bjuda på idag faktiskt, tyvärr..

 

Vem kan vi intervjua här näst?

Marwan Bazi!